• Lansare raport: Achizițiile publice de urgență în contextul COVID-19 în România

    Societatea Academică din România, Transparency International România, Institutul pentru Politici Publice și Government Transparency Institute au organizat marți, 14 decembrie 2021, o dezbatere pe tema achiziţiilor publice în contextul pandemiei de COVID-19.

    Cu acest prilej a fost lansat raportul “Achizițiile publice de urgență în contextul COVID-19 în România: Riscurile de corupție și comportamentul de piață”. Folosind date de la spitale, precum şi de la autorităţi centrale, locale şi firme cu capital majoritar de stat, au fost analizate informații despre cum s-au cheltuit banii publici şi în ce măsură s-au respectat obligaţiile de transparenţă şi de competiţie.

    Autorii raportului au prezentat principalele concluzii din raport şi au răspuns întrebărilor și intervențiilor din partea participanților. Peste 50 de persoane, inclusiv experți în achiziții publice, au participat la eveniment.

    Dezbaterea s-a desfăşurat online, prin intermediul platformei Zoom, în limba română cu traducere simultană în limba engleză. Totodată, evenimentul a fost transmis în direct și pe pagina de Facebook a Transparency International Romania.